Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنچه امروز "سامانهٔ موقعیت‌یاب جهانی" نامیده می شود و در لایه لایه زندگی ما حضور دارد و تقریبا عموم مردم از آن برای تعیین مسیر استفاده می‌کنند در ابتدا برای ارتش آمریکا و هدایت نظامیان این کشور طراحی شد اما با گذر زمان در اختیار عموم مردم قرار گرفت و رسما در 8 دسامبر 1993 توسط وزارت دفاع اعلام شد.

به گزارش ایسنا؛ این سامانه با بهره‌گیری از  ۲۴ ماهواره، شبکه‌ای را ساخته است که می‌تواند طول و عرض و ارتفاع جغرافیایی اشیا بین ۱۰ تا ۱۰۰ متر مشخص کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سامانه ماهواره‌ای موقعیت‌یاب جهانی که ناوستار(Navstar) نیز نامیده می شود می‌تواند به ‌صورت ۲۴ ساعته در تمام شرایط و در همه نقاط دنیا قابل استفاده‌ باشد. سامانهٔ موقعیت‌یاب جهانی قادر به ارائه خدماتی از جمله ناوبری جهانی، موقعیت‌یابی و سرویس‌های زمانی است.

کشورهای مختلف طی سال‌های گذشته به دلایل امنیتی تلاش کردند تا جایی که ممکن است استفاده از این سامانه را محدود کنند چون در هر حال امکان بهره‌برداری از آن توسط کشورهای رقیب در وضعیت تخاصم و جنگ سرد وجود دارد. به همین دلیل روسیه سامانه مکان‌یابی مخصوص به خود به نام گلوناس(Glonass) را راه‌اندازی کرده و علاوه بر نظامیان، مردم عادی را نیز تشویق می‌کنند تا آن را جایگزین جی.پی.اس آمریکا کنند.

اروپا نیز به عواقب احتمالی قطع سامانه جی.پی.اس و خطرات ناشی از آن واقف است و سامانه مکان‌یابی گالیلئو(Galileo) را طراحی کرده تا از وابستگی خود به فناوری‌های آمریکایی یا روسی بکاهد.

شبکه ناوبری ماهواره‌ای بیدو(Beidou‌) را چین بوجود آورد. این شبکه در آغاز فعالیت خود را در منطقه آسیا-اقیانوسیه آغاز کرد اما بزودی به رقیب جدی سیستم موقعیت‌یاب جهانی آمریکا تبدیل گردید. کار طراحی و ساخت این شبکه ناوبری با هدف کاهش وابستگی چین به سیستم آمریکایی از سال 2000 میلادی آغاز شد. سامانه بیدو اطلاعات مکان‌یابی شهری را با سرعت 0.2 ثانیه و تا فاصله 10 متر در اختیار شهروندان قرار می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جی پی اس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۶۰۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) شبکه خبر ۲ صدا و سیما هک شد یا اشتباه فنی بود؟

پخش صدای شبکه تلویزیونی معاند در حین پخش زنده یادواره شهدای فسا از شبکه خبر۲ مربوط به کلیپ پخش شده در محل یادواره بوده و موضوع «هک» یا «اشتباه فنی» نبوده است

به گزارش روابط عمومی سازمان صدا و سیما، صوتی که در زمان پخش زنده برنامه بزرگداشت شهدا در فسا از شبکه خبر دو پخش شده مربوط به یکی از بخش‌های این بزرگداشت بوده است.

هیچ صوت خارجی به سیگنال دریافتی از استان فارس اضافه نشده است. این بخش با عناوین یکی از شبکه های فارسی زبان خارجی شروع شده بوده و این نوع شروع برای عده ای از مخاطبان این شبهه را به وجود آورده که شبکه خبر دو هک شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • راه‌یابی دو عضو کانون پرورش فکری به مسابقات لکوکاپ جهانی مسقط
  • شبکه دوسیما هک شده است؟
  • سیستم مکان‌یابی در فلسطین اشغالی دچار اختلال شد
  • سیستم مکان یابی در فلسطین اشغالی دچار اختلال شد
  • شبکه خبر دو هک نشده است/ تکذیب اضافه شدن صوت خارجی به سیگنال
  • شبکه خبر دو هک نشده است
  • ماجرای ادعای هک شدن شبکه ۲ تلویزیون چه بود؟
  • (ویدیو) شبکه خبر ۲ صدا و سیما هک شد یا اشتباه فنی بود؟
  • واکنش شبانه به ادعای هک شدن شبکه ۲ تلویزیون
  • شبکه خبر ۲ هک نشده است